F.A.Q

 
På denne side besvare vi de mest almindelig spørgsmål vores kunder og besøgende på hjemmesiden måtte have. Hvis ikke du kan finde svar på dit spørgsmål i nedenstående, så tøv ikke med at skrive eller ringe til os. Vi glæder os til at høre fra dig!

F.A.Q – Frequently asked questions

Hvad er kortindløsning?

 • Når en transaktion bliver gennemført via en kortbetaling, kaldes det også for en kortindløsning. Det er altså en tjeneste til forretninger, som gerne vil acceptere betalingskort som betalingsmetode. Hos Pay24Seven har vi, gennem vores samarbejdspartnere, muliggjort betaling med både debet-og kreditkort fra de største spillere på markedet fra hele verden herunder bla. MasterCard, Visa, JCB, UnionPay American Express & Diner’s club mv.
 • Selve kortindløsningen kan deles op I tre;
  1. Kontrollering af betalingskortet for gyldighed og dækning 2. Videresendelse af disse information til indløseren af det pågældende betalingskort, som trækker pengene fra kortet, som blev betalt med. 3.Udbetaling af penge til forretningen.

 

Hvad er en indløsningsaftale?

 • En indløsningsaftale er en aftale indgået mellem en indløserbank (herefter indløser) og en forretning om indløsning af et givent kort. Typisk er alle kendte korttyper inkluderet i samme indløsningsaftale.
 • Aftalen går i grove træk ud på, at indløseren muliggør kortbetalinger i den forretning med hvem indløsningsaftalen er indgået. Ydermere sørger de for, at forretningen modtager pengene fra kortbetalingerne, og at de involverede parter (Kortudsteder, kortudbyder & indløser) modtager deres betaling ifølge interchange++.

 

Hvad er interchange++?

 • Når en korttransaktion bliver behandlet igennem en indløser, er der tre led, som medvirker til at det er en succesful transaktion, og dermed modtager et mindre beløb for dette. Interchange++ kan således deles op:
 1. Interchange fee er beløbet som kortudsteren, altså kortholders bank, skal modtage
  2. Scheme fee er beløbet som kortudbyderen (eksempelvis VISA eller MasterCard) skal modtage (første +)
  3. Indløser-fee er beløbet som indløseren modtager for at håndtere pengetrafikken (andet +)

Hvad behøver man udover en indløsningsaftale for at modtage kortbetalinger?

 • Når man som forretning gerne vil modtage kortbetalinger, skal man først og fremmest have en indløsningsaftale (se ”Hvad er en indløsningsaftale?”) med en indløser, for at pengene kan modtages på forretningens bankkonto. Derudover har man, både i den fysiske forretning og på webshoppen, behov for en gateway, som kan autorisere, godkende og kontrollere det kort, som der bliver betalt med. I den fysiske forretning er dette gjort via en betalingsterminal, som er forbundet til forretningens indløser. På webshoppen er det dog en smule anderledes, da man, i stedet for en betalingsterminal, har behov for en PSP. PSP (også kaldet en betalingsgateway eller et betalingsvindue) er til en vis grad sammenlignelig med den fysiske betalingsterminal – blot på nettet. Gennem vores samarbejdspartnere tilbyder vi også en af danmarks billigste PSP’er, og kan naturligvis være behjælpelige med at implementere dette. Som regel gøres dette ved at indsætte PSP’ens API på den pågældende hjemmeside, men flere og flere shopmoduler og webshopudbydere (eksempelvis Shopify) har deres egne integrationer til diverse PSP’er, og gør dermed opsætningsprocessen mere smidig.
Hvordan, og hvornår, udbetales pengene fra transaktionerne?

 • Når De har underskrevet indløsningsaftalen fra vores samarbejdspartner, og De, eller Deres bank, har verificeret bankkontooplysninger over for denne, er det standard praksis, at De modtager penge fra en transaktion efter én bankdag, alle ugens bankdage . Der er dog mulighed for at ændre dette, hvis man eksempelvis ønsker pengene udbetalt ugentligt, månedligt eller noget helt tredje.

Hvilke betalingsterminaler kan jeg få en indløsningsaftale til?

 • Som udgangspunkt kan vores samarbejdspartner kommunikere med de hyppigst benyttede terminaler fra hele verden (Ingenico, Verifone mv.) med ganske få undtagelser i tilfælde af lukkede, specialbyggede systemer. Vi, Pay24Seven, anbefaler PAX a920 terminalen, da denne både er billig og moderne.

Hvad er PAX a920 betalingsterminal?

 • PAX a920 er en betalingsterminal fra PAX technologies, som er designet med tanken om fremtidens betalingsløsninger i centrum. Den ligger op til at blive benyttet som mPOS idét den er bygget på AndroidOS, og nemt kan forveksles med en forvokset smartphone. Det er nemlig ikke blot en almindelig betalingsterminal, men den indeholder også bonprinter, mulighed for POS mv. foruden den naturligvis understøtter betaling med chip, magnetstribe og NFC. Ydermere, er det en fleksibel betalingsterminal, som både kan kobles til internettet via WiFi og via 3g & 4g netværkene. Den har også mulighed for at kommunikere med andre enheder over Bluetooth, hvilket gør den til et oplagt valg for restauranter og caféer, men da også for øvrige forretninger. Den kan altså opsættes til den enkelte forretningsbehov. Pay24SevenPOS kan tilkøbes (Se mere under “Hvad er Pay24SevenPOS”).

Hvad er Pay24SevenPOS?

 • Pay24SevenPOS er vores eget POS-system, som er udviklet i samarbejde med Ditbetalingssystem ApS til de moderne forretningers behov. Hvad enten man er en restaurant, kiosk, skomager eller noget helt fjerde, er Pay24SevenPOS designet således, at det kan tilpasses efter behov. Vi har naturligvis sørget for, at det kan benyttes som stand-alone på PAX a920 terminalen – lavpraktisk fungerer dette bare som en app, som bliver installeret på enheden. Der er også mulighed for, at man kan installere Pay24SevenPOS på en PC, og have terminaler integreret til den. Dette bevirker eksempelvis, at restauranter kan køre POS-systemet centralt på en PC, og tjenerne kan så betjene kunder, tage imod betaling mv. med den mobile PAX a920, som så kommunikerer med PC’en. 

Hvad er et chiprensekort?

 • Alle betalingsterminaler har, som så meget andet, behov for at blive renset indimellem for at sikre den optimale funktionsdygtighed. Et chiprensekort er til at rense den læser, der aflæser chippen på betalingskortet, når det indsættes i terminalen. Vi tilbyder naturligvis billige chiprensekort. Hvis De behøver dette, er De naturligvis altid mere end velkommen til at kontakte os.

Hvad betyder DCC?

 • DCC er en forkortelse for Dynamic Currency Conversion, eller på dansk, en dynamisk valutaomregner. En indløsningsaftale gennem Pay24Seven understøtter 119 forskellige valutaer, og kan udbetale i 17 forskellige valutaer (herunder Euro, DKK, SEK, NOK, USD osv.).

Hvad er PCI DSS?

 • PCI DSS står for Payment Card Industry Data Security Standard, og er en selvstændig entitet, som sætter en informationssikkerhedsstandard for alt vedrørende kortbetalinger. Denne standard får ikke blot opbakning fra alle kortudbydere (VISA, MasterCard osv), men er i sin tid oprettet fordi hver kortudbyder satte sine egne standarder – i grove træk en enighed blandt alle de største kortudbydere omkring de sikkerhedsmæssige standarder.

Hvad er PCI PTS?

 • PCI PTS (PIN Transaction Security) er en standard sat af PCI DSS, som direkte omhandler betalingsterminaler i fysiske forretninger. Denne standard fortæller blandt andet noget om, hvornår en betalingsterminal er sikkerhedsgodkendt til. PAX a920’s sikkerhedsgodkendelse er PCI PTS 5.x, hvilket betyder, at den er sikkerhedsgodkendt til brug i forretninger indtil udgangen af år 2029.

Hvad er “Elavon Connect”?

 • Elavon Connect er en browserbaseret portal, hvori man kan følge sine transaktioner og transaktionsgebyrer. Efter kontrakten er underskrevet og godkendt, modtager man et link per mail til kontooprettelse på Elavon Connect. Opleves udfordringer med dette, kontakt da kundeservice så problemet kan løses hurtigst muligt.

Hvad kræves for at oprette en indløsningsaftale hos Pay24Seven?

 • Et aktivt selskab med tilhørende CVR-nummer
 • En erhvervskonto
 • En betalingsgateway (til webshoppen) eller terminal (til den fysiske forretning). Begge dele kan fås hos Pay24Seven